Zaterdag 18 juni was het spannend qua weer; beetje motregen, soms een straaltje zon. Maar Monique Copper en ik hebben toch drie maal kunnen spelen tijdens de Open Tuinen Dagen. Was weer een heerlijke ervaring.

foto

Op 9 juli speel ik zoals reeds aangekondigd met organiste Thea Riesebos in hartje Purmerend in de Nicolaaskerk op de Kaasmarkt. Het concert is van 14-14.50 uur en de toegang is vrij. Thea speelt op alle drie de orgels; samen doen we een sonate van Telemann en een sonate van Handel en ik breng 3 Metamorphoses van Britten voor hobo solo ten gehore.

Afgelopen week was ik op een voorlichting over de wet DBA, de opvolger van de VAR. Nu eens niet van de belastingdienst die er erg luchtig overdoet, maar van een organisatie die bedrijven in de kunst sector adviseert. Interessante informatie. Zo onschuldig is het allemaal nu ook weer niet. De belastingdienst gaat pas volgend jaar mei echt handhaven, maar het is toch wel verstandig om als bestuur van een stichting acties te ondernemen. Zeker wanneer er op reguliere basis freelancers/zzp-ers voor de stichting werken. Dan is het goed om per functie een maatwerk overeenkomst op te stellen en die aan de belastingdienst voor te leggen. Het zal wel enige tijd duren voor er een uitspraak komt van de belastingdienst, maar dan heb je in elk geval je verantwoordelijkheid genomen. Het werd wel weer overduidelijk dat deze wet vrij overhaast is aangenomen en vooral bedoeld is voor de groep schijn-zelfstandigen, zoals die in de bouw, de zorg en het onderwijs voorkomen. Aan de creative sector is niet gedacht. Zaak is het nu dat deze sector een aantal uitzonderingsposities weet te realiseren. Zodat je bijvoobeeld als remplacerende musicus  of acteur niet verloond hoeft te worden en die activiteiten als zzp-er kan uitoefenen als daar je voorkeur ligt.