Muziek

Onder de menubalk ‘composities’ vind je stukken die ik schreef vanaf 1980; in de beginjaren vooral voor bands waar ik zelf in meespeelde, zoals het Maarten Altena Kwartet en het Guus Jansen Septet. Later ook voor anderen, zoals David Kweksilber, Oliver Boekhoorn, filmmuziek voor Frank Diamand, bigband CLAZZ, het orkest de ereprijs, ensemble TRIODUO, trio Retour Warffum, Cobla Amsterdam

In juni en juli 2022 voerde ik 3 solo stukken uit voor althobo solo. In de stukken zitten geschreven noten, improvisaties en gebruik ik ‘andere’ speeltechnieken zoals flageolet ten en tremolo’s.

In september 2019 lieten Lara Diamand, stem, en ik op althobo twee gedichten horen van Frank Diamand die ik ter gelegenheid van de presentatie van Frank’s bundel ‘Ik Is Een Ander” op muziek had gezet.

Tijdens ‘De Vier Jaargetijden’ , die ik componeerde voor David Kweksilber en strijkkwartet , merkte een bezoeker hierover onder meer het volgende op: ‘Nu waren daar gistermiddag nog die enige dames, de leuke Tati-achtige compositie en uitvoering van de Jaargetijden van Maud Sauer. Voor mij het leukste wat ik in jaren heb gehoord. En de hele sfeer is zo speels en humoristisch, ik ben daar gek op’.

Met veel plezier heb ik ‘Dubbele Schroef’ geschreven voor hobo en forte piano. Ik heb in dit stuk allerlei al dan niet zelf ontwikkelde technieken verwerkt. Ook is er, zoals in veel stukken die ik maak, ruimte voor improvisaties, al dan niet  binnen een kader. Melodie, daar houd ik erg van. Dus heel erg atonaal zijn mijn composities nooit. In mijn muziek speelt ritme of puls een belangrijke rol. Humor mag eigenlijk ook niet ontbreken. Al mijn werk is in eigen beheer uitgegeven. De partituren zijn bij mij op te vragen.

Onder de menubalk ‘discografie’ vind je opnames die op cd, LP of DVD zijn uitgekomen. Op sommige ervan ben ik zowel te horen als uitvoerder en componist, op andere als componist of uitvoerder.