Wijziging aanvangstijd concert van Monique Copper en mij in het Amstelpark zondag 3 juli…. wij beginnen nu tegen 12.55 uur en niet om half twee zoals eerder was aangekondigd. Door ziekte van de dirigent speelt het Senioren Orkest niet…

Amstelpark juni 2021

De twee concerten, met Monique Copper op de Open Tuinen Dagen in Amsterdam en met Thea Riesebos in het mooie kleine kerkje in Eenigenburg zijn voorbij. Heerlijk weer te kunnen optreden.

Zondag 3 juli het vele malen uitgestelde concert in het Amstelpark; met Monique Copper spelen we rond half twee bij het Stadshout Paviljoen. De weersverwachtingen zien er goed uit. Naast Mozart en Ravel ook 3 korte solo stuken voor althobo van mijn hand.

Hier wat meer informatie over drie concerten de komende tijd.

Met Monique Copper speel ik op de Open Tuinen Dagen op vrijdagmorgen 17 juni, 2 korte concertjes. Locatie is Keizersgracht 628. De tijden zijn rond 11.00 uur en 12.30. Ondermeer Ravel en Mozart.

Op zondag 26 juni zijn Thea Riesebos (op orgel)en ik te horen in het prachtige kerkje van Eenigenburg. Wij speelden hier al eerder. Het concert begint om 15.00 uur. Kerk is open om half 3. Het is raadzaam op tijd te komen want vol is vol (en het is snel vol daar). Op het programma sonates van Pepusch, de Fesch en Sammartini. Daarnaast speel ik een paar eigen stukken op althobo en soleert Thea met prachtige orgelmuziek.

Monique Copper (op piano) en ik spelen op zondag 3 juli (het vele malen uitgestelde concert) in het Amstelpark in Amsterdam. In het voorprogramma is het Senioren Orkest Amstelland te horen; wij beginnen vanaf 13.30 uur. Het is buiten, dus hopen op mooi weer. Houd de site van Stichting Dichtbij in het Park in de gaten, mocht het slecht weer zijn en het concert wordt afgelast. Jullie kunnen onder meer luisteren naar stukken van Ravel, Pepusch en een paar stukken van mijn hand.

Een paar concerten op de ROL! Gelukkig, het kan weer.

Het eerste is op zondag 26 juni om 15 uur in het prachtige, piepkleine kerkje in Eenigenburg. Samen met organiste Thea Riesebos. Eenigenburg ligt tussen Heerhugowaard en Schagen. Surmerhuizerweg 29, 1744 JB Sint Maarten. Wij concerteerden daar al eerder – voor corona voortdurend roet in het eten gooide-. En nu dus opnieuw! Het dorp Eenigenburg telt ongeveer 187 inwoners. Toegang is vrij, collecte bij de uitgang… Wij spelen 20 minuten – pauze met koffie/thee- en dan nog eens 20 minuten. Op het repertoire een baroksonate voor althobo (!), 3 korte stukjes van mijn hand ook voor althobo (premiere!!) en 2 hobo/orgel sonates. Daarnaast speelt Thea 2 solo orgel stukken.

PS op zondag 25 september 15.30 uur geven wij een concert in de Dorpskerk te Rheden; ook daar van harte welkom! Tegen die tijd meer info. 🎹

Met Monique Copper op piano, lijkt dan eindelijk het concert in het Amstelpark door te gaan. Het zou een wonder zijn, het is immers 4x uitgesteld…..Het is nu gepland op zondag 3 juli. Aanvang rond 13.15 uur. Voor ons speelt een amateurorkestje. Wij zijn nog bezig het programma samen te stellen; waarschijnlijk de 3 solo stukjes voor althobo en Afsprong voor hobo en piano, beide van mijn hand, een baroksonate voor althobo van Pepusch, werk van Ravel voor althobo en piano. En daarnaast Monique solo. Toegang ook vrij.

Gisteren, 6 maart 2022 mochten Thea Riesebos op orgel en ik op hobo eindelijk weer een concert geven in het sfeervolle kerkje in Noordeinde, bij Graft en Alkmaar. Gelukkig veel publiek, fijne sfeer. Wat kan muziek verbinden, in deze verder sombere tijden. Bijgaande foto kreeg ik opgestuurd..

Ik had even geen puf om iets te melden. Was wel hard aan het studeren voor een concert op 28 november in Eenigenburg. Maar helaas, ook dit concert werd afgelast door de nieuwe corona maatregelen. Repeteren is leuk natuurlijk, maar om nu voor de zoveelste keer vlak voor de finish afgezwaaid te worden …. Gelukkig kon ik nog wel een workshop geven op de Filmacademie in Amsterdam… fijn om de studenten weer live te zien. Voorlopig even geen concert-plannen maken… allemaal te onzeker. Balen, maar dit geldt voor zoveel podiumkunstenaars. Het enige voordeel is dat wij de muziek tenminste hebben als uitlaatklep. En samenspelen in klein gezelschap is nog toegestaan….

Op 5 september jl improviseerden David Kweksilber op klarinet en ik op (alt)hobo bij de presentatie van de dichtbundel ‘Hoe dat moet loslaten en bewaren tegelijkertijd?’ van Frank Diamand. Luister hier naar de eerste impro, gebaseerd op een thema van het lied Pesadilla, een gedicht van Frank Diamand dat ik op muziek zette voor zang, klarinet en forte piano in 1990, en hier naar de tweede impro, gebaseerd op het thema van het lied Promesa. Beide gedichten maken deel uit van de cyclus ‘Otra Vez’.

Verder valt nog te melden dat Thea Riesebos en ik op 28 november om drie uur in het mooie kleine kerkje in Eenigenburg spelen. Op het repertoire waarschijnlijk een paar baroksonates. Het definitieve programma moeten we nog samenstellen. Over entree eisen en aantal bezoekers weet ik nog niets.

Het was heerlijk om gister, 26 september, weer te kunnen optreden. In de mooie dorpskerk van Rheden, samen met organisatie Thea Riesebos speelde ik vier baroksonates. Hier een fragment van het eerste deel uit de sonate in G van Sammartini en hier idem van de sonate in a van Telemann.

Dit wordt echt een soap, het concert van Monique Copper en mij in het Amstelpark op 3 oktober. Dit was de vierde poging (!). Om -voor mij althans- onduidelijke redenen, werd het van het Amstelpark verplaatst naar de Botanische Tuin in Amsterdam Zuid. Toen wij informeerden of daar een vleugel (desnoods een piano) stond, was het antwoord: ‘nee die is er niet’. Onbegrijpelijk vind ik het dat de organisatie een optreden met piano en hobo -zonder overleg met de musici- verplaatst naar een locatie zonder piano. Onder het motto: ‘zonder vleugels gaan wij niet vliegen’, hebben wij besloten NIET te spelen op 3 oktober as. Dus moeten jullie het nog blijven doen met de opnames die wij eerder maakten in het Amstelpark.

Het concert in Rheden op zondagmiddag 26 september in de Dorpskerk lijkt door te gaan! Thea Riesebos, orgel, en ik op hobo, spelen vier barok sonates en Thea laat nog twee orgelstukken horen. Aanvang om half vier, kerk open om 15.00 uur. Zie hier voor meer info.

Zodra meer info beschikbaar is over het optreden met Monique Copper in de Botanische Tuin in Amsterdam Zuid op 3 oktober, laat ik het weten.