Het was fijn om wederom in Eenigenburg te kunnen spelen. Hier een paar sfeer foto’s.

boven bij het orgel

De foto’s zijn van Anna Witkowska. Samen met Rob Verbunt heeft zij een prachtig fotoboek gemaakt over ‘the Dream Vehicle’. De boekpresentatie zal waarschijnlijk plaaatsvinden op zondag 14 juli, tussen 15.00-19.00 uur in de Arena Amsterdam. Nadere info volgt tzt.

Op zondag 26 mei treed ik met Thea Riesebos op orgel weer op in het prachtige kerkje van Eenigenburg, in de kop van Noord Holland. Op het programma diverse baroksonates van onder andere De Fesch, Handel en Corelli en een solo op althobo van mijzelf. Naast de althobo speel ik op de hobo d’amore, de grote zus van de hobo, en de kleine van de althobo. Aanvang drie uur, de kerk gaat open om half drie.

Donderdag 11 april as speel ik met Monique Copper in de SOOP, Nieuwe Kerkstraat Amsterdam. Aanvang om half 5. Zaaltje open om vier uur. Op het programma ondermeer Kurtag, Schumann, De Fesch en solo’s voor althobo van mijzelf.

Het concert in Frankfurt op 18 maart jl was een groot succes. Op het podium stonden 6 improvisatoren die vanaf het eerste uur bij Canaille hebben meegespeeld, en drie musici uit de jongere generatie. Canialle was een initiatief van Annemarie Roelofs en Kathi Goth in 1986 om vrouwelijke improvisatoren (met een internationale bezetting) een podium te geven. Ik was daar ook bij, de eerste keer in 1986 in Frankfurt, hoogzwanger van mijn eerste kind. De groep heeft daarna nog jarenlang in diverse bezetting rondgetourd door Europa. Het was een geweldig weerzien in Frankfurt na zoveel jaar; allemaal een stuk ouder, maar even vief en kwiek. Ook het publiek genoot van een avond improviseren.

Deze week kreeg ik een mailtje van Annemarie Roelofs of ik mee wil spelen op het ‘Memorial Concert’ voor Kathi Goth op 18 maart in Frankfurt. Kathi was in 1986 met Annemarie de aanjager van de internationale vrouwen improvisatie band Canaille. Zij overleed in augustus 2023. Het eerste festival was in april1986 in Frankfurt. Ik was toen hoogzwanger van mijn eerste dochter, maar wilde dit geweldige initiatief niet missen. Wij hebben heel wat geweldige concerten met deze internationale band neergezet, in onder meer Duitsland, Zwitserland, de toenmalig DDR, Frankrijk en in het BIM-Huis in Amsterdam. Van de bezetting van het eerste concert doen Annemarie Roelofs (trombone en viool), Co Streiff (saxen), Elvira Plenar (piano), Joelle Leandre (cb en zang) en ik zelf mee; de band wordt aangevuld met Elisabeth Coudoux (cello), Ines Hartmuth (trompet) en wellicht Yu-Ling Chiu (slagwerk). In 1986 gingen sommige recensies vooral over de schoenen en de kleding van de bandleden, in plaats van over de muziek… Laten we hopen dat dat nu anders is!!

Dit is een heel bijzonder verhaal. Vijf en een half jaar geleden werd mijn bariton hobo gestolen. Ik was zeer bedroefd; het was een bijzonder instrument en ik was er erg aan gehecht. Vorige week gebeurde een wonder: ik werd getipt door een collega hoboist dat er op marktplaats een althobo te koop stond. Maar dat dat helemaal geen altobo was, maar -zo vermoedde zij- de gestolen baritonhobo. Ik ben gelijk naar de politie gegaan en die vonden het wel een interessante zaak, zeker nadat ik had uitgelegd hoe bijzonder het instrument was en hoezeer ik er aan gehecht was geweest.  Zij hebben heel snel al de hobo opgehaald bij de marktplaats verkoper en tijdelijk op het politieburo bewaard, tot ze wisten hoe deze persoon eraan gekomen was. De officier van justitie heeft bepaald dat de marktplaats verkoper het instrument op legale wijze heeft verkregen, hem treft geen enkele blaam. Ik kon het instrument gelukkig voordelig terugkopen en ben dolgelukkig dat hij nu weer terug is. De bariton moet wel even nagekeken worden, er sluit niets meer. Maar dat komt zeker goed. Ik ben natuurlijk reuze blij  …..  gelukkig eind goed, al goed.

Het nieuwe jaar is begonnen. En hoe .. Hopelijk kunnen we nog genieten van mooie muziek of andere vormen van kunst. Ik heb in april en mei gelukkig concertjes om naar uit te kijken. Tegen die tijd meer informatie.

Het concert in Heerenveen op 19 november begint om 16.00 uur en is in de Heilige Geest Kerk. Toegang is 10 euro. Thea Riesebos en ik spelen samen drie baroksonates (twee op hobo d’amore en een op althobo) van Corelli, De Fesch en Besozzi, Thea is solo te horen in werken van Heron, C. Franck en Peeter Laja. En ik speel solo drie door mij gecompondeerde stukjes voor althobo.

Op 30 oktober kon ik ineens invallen op de Culture Club van de AHK met een workshop over loondienst, payroll of factuur. Altijd fijn om te doen.

Het volgende concert dat Thea Riesebos (orgel) en ik geven is op zondag 19 november in Heerenveen (nadere info over locatie en tijdstip volgen). Ik speel dan voor het eerst op mijn (in de zomer aangeschafte) hobo d’amore. Te horen zijn sonates van De Fesch en Correlli (omgezet van hobo naar hobo d’amore) en op althobo sonates van Pepusch en Besozzi. Daarnaast nog 2 solostukken van mijn hand voor althobo.

En op 17 oktober geef ik weer de workshop C(r)ash Course over belastingen en dergelijke op het Conservatorium in Amsterdam. Altijd een feestje om te doen.