Over mij

Mijn motto is: vrolijke noot-zakelijk advies

Twee werelden

Het is heerlijk om zelf initiatief te nemen, dingen uit te proberen en soms op je bek te gaan. Het mooie van wat ik doe is dat ik twee werelden samenbreng: die van musicus/improvisator met die van adviseur over de zakelijke en praktische kant van de beroepspraktijk. Op het oog saaie en zware kost (belastingen, administratie) kan ik met humor, praktijkvoorbeelden en visualisaties zo uitleggen, dat er bij de ontvanger een zekere lichtheid en opgeluchtheid ontstaat waardoor de angst voor cijfertjes en instanties (voor het grootste deel) verdwijnt.

Vrolijke Noot

Net als toen ik begon in de muziek in de zeventiger jaren, besteed ik nu tijd aan componeren en optreden. Ik componeerde voor diverse ensembles en musici, en treed regelmatig op met pianiste Monique Copper  en sinds 2015 met organiste Thea Riesebos.

monique copper piano, maud sauer hobo; open tuinen dagen amsterdam

Organiste Thea Riesebos en Maud Sauer

Organiste Thea Riesebos en Maud Sauer

 

Mijn laatste compositie, Dubbele Schroef voor hobo en piano forte, gespeeld door hoboist Oliver Boekhoorn en forte-pianiste Keiko Shichijo, ging op 23 oktober 2016 in het Veem te Amsterdam in premiere. Het stuk werd erg goed ontvangen.

Het Veem 23 oktober 2016, premiere Dubbele Schroef

 Zakelijk Advies

Ik ben al weer geruime tijd werkzaam als zzp-er, na bijna 19 jaar gewerkt te hebben bij Cultuur+Ondernemen.  Het is fijn om (aankomende) zzp-ers/ professionals te adviseren over het opzetten en inrichten van een eigen beroepspraktijk, en om regelmatig les te geven op het Kunstvakonderwijs in ondernemerschap (al dan niet in in opdracht van Cultuur+Ondernemen). Ik krijg positieve reacties omdat ik helder (ingewikkelde) vraagstukken kan visualiseren (de ‘Picasso’s van Maud’ worden ze genoemd), waardoor de materie voor een ieder begrijpelijk wordt. In samenwerking met Jan Bus, van Podiumzaken, doe ik administraties, aangiftes BTW en IB.

Hoe het begon en verder ging

Een afgedankte blokfluit van mijn broers was het begin van mijn muzikale carrière. Die blokfluit werd ingewisseld voor een hobo. Na de middelbare school studeerde ik hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Toevallig kwam ik vlak voor mijn afstuderen in de geïmproviseerde muziek(scene) terecht. De spontaniteit, de manier van beslissingen nemen, dingen uitproberen die (nog) niet algemeen aanvaard zijn, je eigen rol bepalen, zijn elementen uit de geïmproviseerde muziek die mijn leven verder bepaald hebben. Binnen en buiten de muziek.

Vanaf de jaren negentig werkte ik in diverse (leidinggevende) functies bij Cultuur-Ondernemen. Daarvoor zat ik in verschillende adviescommissies, zoals Amsterdamse Kunstraad en Fonds voor de Podiumkunsten. Nu ben ik bestuurslid/peningmeester van twee stichtingen en een vereniging (stichting 7090, stichting Culturele Projecten Het Hoogeland en vereniging Cobla Amsterdam) en ben ik lid van de bezwarencommissie van het Fonds voor Cultuurparticiaptie .

Als je meer wilt weten over projecten waaraan ik heb meegewerkt en opleidingen die ik heb gevolgd, bekijk dan hier mijn volledige CV. Voor een uitgebreid overzicht van mijn composities en discografie, ga naar muziek.