Over mij

Mijn motto is: vrolijke noot-zakelijk advies

Twee werelden

Het is heerlijk om zelf initiatief te nemen, dingen uit te proberen en soms op je bek te gaan. Het mooie van wat ik doe is dat ik twee werelden samen heb gebracht: die van musicus en improvisator met die van adviseur over de zakelijke en praktische kant van de beroepspraktijk. Nu treed ik op, componeer ik en ondersteun en adviseer kunstenaars op zakelijk gebied.

Vrolijke Noot: In de zeventiger jaren componeerde ik voor en speelde ik met diverse ensembles en musici. Ook nu componeer en treed ik regelmatig op met pianiste Monique Copper en organiste Thea Riesebos.

 

Monique Copper en Maud Sauer tijdens de Open Tuinendagen in Amsterdam

 
Kijk voor meer info over mijn muzikale avonturen op de pagina Muziek.
 
 
Zakelijk Advies: Het is fijn om (aankomende) zzp-ers/ professionals en stichtingen te adviseren over en helpen bij het opzetten en inrichten van een eigen beroepspraktijk.
Bij de workshops over belastingen, btw, ondernemerschap ed. krijg ik positieve reacties omdat ik helder (ingewikkelde) vraagstukken kan visualiseren (de ‘Picasso’s van Maud’ worden ze genoemd. Een cursist zei onlangs het volgende: ‘Ik vond de workshop helder en duidelijk en leuk dat je, de soms moeilijke onderwerpen, met humor bracht! Nu voel ik me beter voorbereid om stappen te nemen naar freelancer met BTW nummer.’ 
Nu ik met (deel)pensioen benwerk ik wel wat minder, maar gelukkig weten mensen of organisaties mij nog altijd te vinden. 

Kijk voor meer info over workshops of advies op de pagina Advies op Maat.

Hoe het begon en verder ging

Een afgedankte blokfluit van mijn broers was het begin van mijn muzikale carrière. Die blokfluit werd ingewisseld voor een hobo. Na de middelbare school studeerde ik hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Toevallig kwam ik vlak voor mijn afstuderen in de geïmproviseerde muziek(scene) terecht. De spontaniteit, de manier van beslissingen nemen, dingen uitproberen die (nog) niet algemeen aanvaard zijn, je eigen rol bepalen, zijn elementen uit de geïmproviseerde muziek die mijn leven verder bepaald hebben. Binnen en buiten de muziek.

Vanaf de jaren negentig werkte ik ruim 19 jaar in diverse (leidinggevende) functies bij Cultuur-Ondernemen. Ook zat ik in verschillende adviescommissies, zoals Amsterdamse Kunstraad, Fonds voor de Podiumkunsten en de bezwarencommissie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Rond 2012 volgde ik een boekhoudopleiding en ging ik aan de slag als zzp-er. Op dit moment ben ik bestuurslid/penningmeester van stichting Perforator en adviseer ik kunstenaars.

Als je meer wilt weten over projecten waaraan ik heb meegewerkt en opleidingen die ik heb gevolgd, bekijk dan hier mijn volledige CV.