Op 22 juni gaf ik een workshop voor de Master Literair vertalen aan de Universiteit van Utrecht. Zie hier voor de aankondiging op de site van de UvU. Het was een interessante middag.

Maandag 25 juni is het laatste Centrumoverleg van gemeenten die de WWIK uitvoeren. De WWIK stopt op 1 juli. Het betekent het einde van een interessante periode. De WIK en de WWIK hebben veel betekend voor een grote groep kunstenaars. Cultuur-Ondernemen (en haar rechtsvoorganger K&CO) heeft in de periode 2005-2012 (de tijd van de WWIK) meer dan 24.000 adviezen op verzoek van de centrumgemeenten geschreven. Het betrof zo’n 11.500 kunstenaars. De tijd zal leren wat de invloed van de WWIK is geweest in de ontwikkeling van kunstenaars. Ik ben erg benieuwd hoe het met de kunstenaars verder zal gaan; zullen veel of weinig een beroep (moeten) doen op het Bbz of de bijstand? Hoe zal de haalbaarheid van hun plannen worden getoetst?? Het beroep van een kunstenaar zit nu eenmaal anders in elkaar dan het bedrijf van bijvoorbeeld een fietsenmaker.