De tournee door Catalonie met Cobla Amsterdam is voorbij. Het was een groot succes. Volle pleintjes met dansende mensen, die erg enthousiast waren over onze manier van muziekmaken en sardana’s spelen. Heerlijk huis, goede sfeer en super eten, door onze eigen coblakoks klaargemaakt. Voor mij een tournee met een weemoedig kantje: na 28 jaar spelen in de Cobla heb ik besloten ermee te stoppen. Het waren 28 enerverende jaren, met natuurlijk hoogtepunten en dieptepunten. Hoogtepunten waren toch (de meeste) tournees, en de projecten Ajax-Barca en Llibre Vermell. In Catalonie ben ik op plekken gekomen waar je anders niet komt, ik heb vrienden gemaakt voor het leven. Als afscheid en uit dank hadden ze een lied voor mij geschreven en gespeeld op de melodie van onze allereerste sardana. Een kippenvel-moment natuurlijk. Zodra ik foto’s heb zal ik die op de site zetten.