Op woensdagavond 16 november om 20:00 uur is er een MCN Muziekcafé in Spui 25, Amsterdam met als onderwerp ‘De Componerende Vrouw’. Aanleiding is dat 20 Jaar geleden het 7th International Congress on Women in Music in Utrecht plaatsvond. Er wordt stil gestaan bij de vraag hoe het er nu met vrouwelijke componisten voorstaat. Ik ben een van de sprekers, de andere is Eleonore Pameijer. Panelleden zijn Renske Vrolijk, Philomeen Lelieveldt, Anne La Berge, Marieke de Kort. De avond wordt gemodereerd door Andrea van Pol.

Vandaag, 25 oktober, is de WWIK in de 1e Kamer behandeld. Ik zal spoedig laten weten wat dat heeft opgeleverd.

Een lokale bestuurder in Perm, in de Oeral, is ervan overtuigd dat met cultuur roebels valt te verdienen. Hij besteedt geld aan moderne kunst, aan de bouw van een museum in een terminal waar schepen aanleggen en aan de restauratie van een concertzaal. En dit allemaal om Perm op de kaart te zetten. Zo gek is die bestuurder niet. Het is al lang bekend dat investeren in cultuur de economie ten goede komt.

Een prachtige fotoserie in de NRC van Maandag 24 oktober. Friese dorpsbewoners werden net zo als Amazone indianen uit de jaren 30 geportretteerd. Als je de foto’s van de Friezen los had gezien had je het stomme kiekje genoemd, maar nu worden ze in een heel ander daglicht gezet. Fascinerend.