Deze week kreeg ik een mailtje van Annemarie Roelofs of ik mee wil spelen op het ‘Memorial Concert’ voor Kathi Goth op 18 maart in Frankfurt. Kathi was in 1986 met Annemarie de aanjager van de internationale vrouwen improvisatie band Canaille. Zij overleed in augustus 2023. Het eerste festival was in april1986 in Frankfurt. Ik was toen hoogzwanger van mijn eerste dochter, maar wilde dit geweldige initiatief niet missen. Wij hebben heel wat geweldige concerten met deze internationale band neergezet, in onder meer Duitsland, Zwitserland, de toenmalig DDR, Frankrijk en in het BIM-Huis in Amsterdam. Van de bezetting van het eerste concert doen Annemarie Roelofs (trombone en viool), Co Streiff (saxen), Elvira Plenar (piano), Joelle Leandre (cb en zang) en ik zelf mee; de band wordt aangevuld met Elisabeth Coudoux (cello), Ines Hartmuth (trompet) en wellicht Yu-Ling Chiu (slagwerk). In 1986 gingen sommige recensies vooral over de schoenen en de kleding van de bandleden, in plaats van over de muziek… Laten we hopen dat dat nu anders is!!