Dit is een heel bijzonder verhaal. Vijf en een half jaar geleden werd mijn bariton hobo gestolen. Ik was zeer bedroefd; het was een bijzonder instrument en ik was er erg aan gehecht. Vorige week gebeurde een wonder: ik werd getipt door een collega hoboist dat er op marktplaats een althobo te koop stond. Maar dat dat helemaal geen altobo was, maar -zo vermoedde zij- de gestolen baritonhobo. Ik ben gelijk naar de politie gegaan en die vonden het wel een interessante zaak, zeker nadat ik had uitgelegd hoe bijzonder het instrument was en hoezeer ik er aan gehecht was geweest.  Zij hebben heel snel al de hobo opgehaald bij de marktplaats verkoper en tijdelijk op het politieburo bewaard, tot ze wisten hoe deze persoon eraan gekomen was. De officier van justitie heeft bepaald dat de marktplaats verkoper het instrument op legale wijze heeft verkregen, hem treft geen enkele blaam. Ik kon het instrument gelukkig voordelig terugkopen en ben dolgelukkig dat hij nu weer terug is. De bariton moet wel even nagekeken worden, er sluit niets meer. Maar dat komt zeker goed. Ik ben natuurlijk reuze blij  …..  gelukkig eind goed, al goed.