Het was heerlijk om gister, 26 september, weer te kunnen optreden. In de mooie dorpskerk van Rheden, samen met organisatie Thea Riesebos speelde ik vier baroksonates. Hier een fragment van het eerste deel uit de sonate in G van Sammartini en hier idem van de sonate in a van Telemann.

Dit wordt echt een soap, het concert van Monique Copper en mij in het Amstelpark op 3 oktober. Dit was de vierde poging (!). Om -voor mij althans- onduidelijke redenen, werd het van het Amstelpark verplaatst naar de Botanische Tuin in Amsterdam Zuid. Toen wij informeerden of daar een vleugel (desnoods een piano) stond, was het antwoord: ‘nee die is er niet’. Onbegrijpelijk vind ik het dat de organisatie een optreden met piano en hobo -zonder overleg met de musici- verplaatst naar een locatie zonder piano. Onder het motto: ‘zonder vleugels gaan wij niet vliegen’, hebben wij besloten NIET te spelen op 3 oktober as. Dus moeten jullie het nog blijven doen met de opnames die wij eerder maakten in het Amstelpark.

Het concert in Rheden op zondagmiddag 26 september in de Dorpskerk lijkt door te gaan! Thea Riesebos, orgel, en ik op hobo, spelen vier barok sonates en Thea laat nog twee orgelstukken horen. Aanvang om half vier, kerk open om 15.00 uur. Zie hier voor meer info.

Zodra meer info beschikbaar is over het optreden met Monique Copper in de Botanische Tuin in Amsterdam Zuid op 3 oktober, laat ik het weten.

Dansen met Monique&Maud op 3 oktober in de Botanische Tuin Zuidas

Driemaal is scheepsrecht?  Dat klopt, want na 3x een afgelasting door Corona, spelen we (Monique Copper, piano en Maud Sauer, hobo) op zondag 3 oktober -niet in het Amstelpark, zoals eerder aangekondigd-, maar in de Botanische Tuin Zuidas, bij het VU ziekenhuis. Het motto is .. dansen .. dus allerlei stukken die op de een of andere manier iets met een dansje te maken hebben. Op het programma Telemann, Debussy, Louis Andriessen, Gershwin, Messiaen en Strawinsky.

Tijd: ws rond half een (moet nog bevestigd worden, dus houd onze sites in de gaten); Locatie: Botanische Tuin Zuidas, Van der Boechorststraat 8, 1081 BT Amsterdam. We weten nog niet wat de Corona toegangsmaatregelen zijn… Ook die informatie komt op onze websites. 

Als je een voorproefje wilt van een aantal stukken die wij in juli hebben opgenomen in het Amstelpark, kijk dan op hier. (NB bij de eerste opname is er foutief gemonteerd: na Introduzione van Strawinsky hoor je Gershwin, wat niet de bedoeling is.. sorry, maar de organisatie moet dit nog veranderen..)

Met lieve groet, Monique en Maud

Monique Copper www.moniquecopper.nl; Maud Sauer www.maudsauer.nl

En, het concert in Rheden met Thea Riesebos op orgel op zondag 26 september lijkt door te gaan. Nadere info volgt zo snel mogelijk. We spelen in elk geval barokmuziek..