Voor Cobla Amsterdam zijn we bezig met friendfunding …. we zijn namelijk uitgenodigd om op 25 april ter ere van ons 25 jarig jubileum in Barcelona op te treden. Maar zoals dat vaker gaat, komen we geld tekort. Er zijn bijzondere prijzen te winnen. Na dat concert spelen we nog twee dagen op straat.

Verder aan de laatste loodjes met mijn compositieopdracht voor Clazz, in het kader van hun nieuwe Monk programma. De premiere is op 15 maart in het BIM Huis in Amsterdam. Ik vind het geen makkelijke opdracht…en ben zelf ook benieuwd naar het eindresultaat.

Het concert vorige week in de Soop in Amsterdam ging goed. Het zat helemaal vol. Heerlijk om samen met pianiste Monique Copper de althobo sonate van Hindemith weer eens uit te voeren. Op 9 maart spelen we weer samen in Oostkapelle, in de prachtige buitenplaats annex hotel restaurant Green White. Ditmaal een programma met waarschijnlijk Monti, een barok sonate en Hindemith. Meer info hierover als ik weet hoe laat etc.

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. Ik ben hard aan de slag met de compositie voor Clazz (premiere 15 maart in het BIM Huis). Daarnaast flink aan het (alt)hobo studeren voor een concert op 16 januari in de SOOS in Amsterdam. En voor Cobla Amsterdam zijn het drukke tijden in verband met de voorbereidingen van ons concert op 25 april in Barcelona (stukken uitzoeken, kopiĆ«ren partijen, contact met onze impresario in Catalonie, etc, etc.). Wij zijn uitgenodigd om in de mooie concertzaal Musica de Palau op te treden en hebben hiervoor speciaal een programma samengesteld waarin we hedendaags voor ons gecomponeerd werk combineren met sarana’s en teksten van Hendrik de Vries, een Groningen die al in de jaren 20 van de vorige eeuw naar Spanje trok en daar prachtig over schreef.

Daarnaast inspirerende gesprekken met kunstenaars die -al dan niet via Cultuur-Ondernemen- met allerlei vragen/vraagstukken komen.